Leekfoto is een particulier initiatief van Jean-Paul Hijl. Hij is op zijn 16e begonnen met fotografie, in eerste instantie alleen als vliegtuigspotter. Met zijn Minolta XG-M en later de XG-1 in de hand, zet hij bij menig militair vliegveld zijn eerste stappen als fotograaf. In 1997 gaat Jean-Paul bij Foto Stelder in Blerick werken. Marcel Delvaux leert hem, tijdens de 7 jaar dat hij er werkt, de kneepjes van het vak en zet hij de volgende stap op apparatuurgebied: Canon EOS 50D. Rond 2000 begint het digitale tijdperk zijn intrede te doen, maar de prijs/kwaliteitverhouding was nog niet naar Jean-Paul’s zin. Een tussenoplossing werd gevonden in de Olympus SP-560 UZ, maar in 2012 startte de zoektocht naar een waardig opvolger van de oude ‘kleinbeeldcamera’ Canon. Deze werd gevonden in de Canon 650D.

De fotografie van vliegtuigen breidt zich uiteindelijk uit naar natuur- en objectfotografie. Begin 2013 komt sportfotografie erbij en werd het tijd om de volgende stap te zetten: het delen van deze passie. Begin november 2013 werd de Facebookpagina leekfoto gestart, de domeinnaam geclaimd en de start gemaakt met deze website.

Veel fotoplezier!
Diverse foto’s zijn ook te koop! Via de link ‘nabestellen’ zijn verscheidene werken (bijvoorbeeld de mappen ‘Unieke foto’s op canvas, acrylaat of Dibond te koop’ te vinden.

Andere wensen? Laat het weten via de contactpagina!


Geniet en deel!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks