Heel Holland bakt en foto’s

geplaatst in: Hulpmiddelen | 0

Op het eerste gezicht een rare combi, bakken en foto’s. Echter het goed in beeld brengen van een creatie of het onder de aandacht brengen is een kunst op zich.

Vandaag zag ik de mogelijkheid om baksels extra te versieren met speciale printproducten zoals eetpapier, ‘ijsfondant’, frosting en decochocolade.

Dat de ‘inkt’ eetbaar is spreekt voor zich. Maar wat is het verschil en waar kun je het voor gebruiken?

Eetpapier is op basis van aardappelzetmeel, water en plantaardige olie. Er zit bijna geen smaak aan. Het wordt meestal gebruikt bij marsepein en fondant en het papier is te knippen met een schaar. De kwaliteit van de opdruk is redelijk en het beste te gebruiken bij eenvoudige tekeningen, teksten of eenvoudige logo’s.

Het ‘ijsfondant’ is niet echt fondant, maar lijkt er wel op. Hierdoor kan het uitermate goed op fondant, marsepein en botercrème gebruikt worden. De vellen zijn ook te drogen, waardoor je wat hardere schildjes krijgt. De kwaliteit van afdruk is erg hoog en daardoor goed te gebruiken voor foto’s.

Frosting is een laag op basis van zetmeel en heeft een vanillesmaak. Goed te gebruiken op botercrème, slagroom, kwark/bavarois, fondant en ook weer marsepein. Voordeel van frosting is dat het buigbaar is en daardoor gemakkelijk te gebruiken als randafwerking van taarten. De afdrukkwaliteit is, net zoals bij het ‘ijsfondant’, erg hoog.

En als laatste de decochocolade. Voornamelijk cacaoboter met een lichte smaak (dus niet overheersend). Ideaal om als schildje te gebruiken op taart- of gebakspunten. Een heerlijk en goed alternatief voor het ‘ijsfondant’ en frosting.

Voor het bewerken/snijden van ‘ijsfondant’, frosting en decochocolade raadt Leekfoto een scherp mes aan. Bij de decochocolade is verwarmen ook aan te raden.

Je zou er gewoon trek van krijgen!

Mochten er vragen of interesse zijn, dan kan Leekfoto dit ook leveren. Mail via info@leekfoto.nl de vragen.

Geniet en deel!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *